ویدیووالها صفحه نمایشهای بزرگی هستند که از در کنار هم قرار گرفتن چندین مانیتور، تلویزیون یا پروژکتور در کنار هم ایجاد میشوند و در اتاقهای کنترل، استادیومها و دیگر مکانهای عمومی استفاده میشوند. نمایشگرهایی که برای ساخت یک ویدیووال طراحی میشوند، دارای حاشیه باریکی هستند که فاصله بین تصاویر به حداقل برسد. این نمایشگرها، سختافزار لازم را برای اتصال سری به نمایشگرهای مشابه دارند. مثلا یک سیگنال فرمان میتواند تمام مانیتورها را خاموش یا روشن کند. حال ممکن است این سوال ایجاد شود که چرا بجای ویدیووال از یک نمایشگر بسیار بزرگ استفاده نمیشود. یک دلیل این است که کاربر میتواند متناسب با سلیقه و نیاز خود، نمایشگرها را در کنار هم قرار دهد. در واقع ابعاد ویدیووال قابل تغییر است. دیگر اینکه هزینه ساخت یک نمایشگر عظیم و با رزولوشن بالا، بسیار زیاد خواهد بود.
امروزه استفاده از تکنولوژی LED در ساخت ویدیووالها، به علت مزیت و ویژگیهای آن، بسیار موردتوجه قرار گرفته است. در ادامه مختصرا به نحوه کارکرد این تکنولوژی میپردازیم و نقاط قوت آن را در مقایسه با سایر شیوههای تولید تصاویر بزرگ بیان میکنیم.
اساس کار LEDها پدیده برقتابناکی (electroluminescence) است. الکترونهای آزاد درماده نیمههادی که به سطح انرژی کوانتوم پایینتری میروند، فوتونهایی با طول موج مشخص تولید میکنند. در ساختار LED معمولا یک لنز وجود دارد که این نور را در جهت خاصی منتشر میکند. یک نمایشگر LED برای هر پیکسل از 3 رنگ LED (قرمز، سبز، آبی) استفاده میکند. هر رنگ از LED که یک ساب-پیکسل نامیده میشود، سیگنال درایو خود را بر اساس محتوای ویدیو دریافت میکند که به این ترتیب امکان تولید میلیونها رنگ ایجاد میشود. هر پنل LED از یک سری ماژول LED مشابه هم تشکیل شده است. برد این ماژولها بصورت الکتریکی بهم متصل هستند طوری که هر پیکسل، سیگنال درایو RGB مخصوص خود را دریافت میکند. این ساختار ماژولار برای کار تعمیرات یک مزیت محسوب میشود، چرا که در صورت خراب شدن یک LED، تنها لازم است ماژول آن LED عوض شود.
امروزه ویدیووالهای LED میتوانند تا 12,000 nits (cd/m2) روشنایی داشته باشند و میدانیم که روشنایی بالا برای نمایشگرهایی که در محیطهای باز و زیر نور آفتاب قرار میگیرند امری ضروری است. دیگر تکنولوژیهای موجود، این سطح از روشنایی را تنها با استفاده از سیستمهای بسیار پیچیده میتوانند ایجاد کنند. لازم به ذکر است روشنایی پنلهای LCD معمولا کمتر از 700 nits است و در بعضی از مدلهای آن به 1,500 nits میرسد. البته توانایی نمایشگرهای LED در غلبه بر روشنایی محیط اطراف، به نسبت کنتراست بالای این نمایشگرها نیز مربوط میشود.
دیگر مزیت ویدیووالهای LED، گاموت رنگ بسیار گسترده آن است. گاموت رنگ، طیف و خلوص رنگهایی است که یک نمایشگر میتواند تولید کند. LEDهای قرمز، سبز و آبی که در ویدیووالهای LED استفاده میشوند، نسبت به یک منبع نور سفید، محدوده بسیار باریکتری از طول موج را تولید میکنند که این امر باعث ایجاد رنگهای عمیقتر و گستردگی بیشتر رنگهای قابلتولید میشود.
ویژگی دیگر ویدیووالهای LED طول عمر بالای آنهاست. عمر مفید منبع نور یک نمایشگر، تعداد ساعتهایی تعریف میشود که روشنایی منبع نور به نصف مقدار اولیه برسد. با این معیار، LEDها –چه به عنوان منبع نور استفاده شوند و چه مستقیما بعنوان پیکسل در ویدیووالها استفاده شوند- بسیار بیشتر از لامپهای فلوئورسنت عمر میکنند.
تکنولوژی LED نسبت به سایر تکنولوژیها، مصرف انرژی پایینتری دارد و گاها تا 400% بهینهتر است. همین امر سبب تولید گرمای کمتر و آلودگی صوتی کمتر سیستم خنککننده است. در واقع بعضی از صفحات LED به اندازه کافی خنک هستند و نیازی به فن ندارند.
یکی از پارامترهای مهم تصویر برای هر نمایشگر، فاصله بین پیکسلهای آن است. هرچه این عدد کوچکتر باشد، تعداد بیشتری پیکسل میتوانند در یک فضای مشخص قرار گیرند یا بالعکس، تعداد مشخصی از پیکسلها در فضای کوچکتری قرار گیرند. ویدیووالهای LED، گستره وسیعی از سایز پیکسلها، از 1 mm تا 20 mm دارند و برای انواع کاربردها مناسب هستند. بطور مثال سایز پیکسل کوچک، برای ویدیووالهای داخلی استفاده میشود.
وجود این مزیتها، ویدیووالهای LED را به گزینهای ایدهآل برای خریداران تبدیل کرده است.